10 tips om geld te besparen op verpakking en omsnoering

10 tips om geld te besparen op verpakking en omsnoering

Industriële verpakking en omsnoering – hoe kunt u goedkoop verpakken?

Industriële verpakkingen zijn net zo belangrijk als het product zelf in de verpakking. De functie ervan is om de overbrenging van producten naar winkels te vergemakkelijken. Het maakt ook een snellere productherkenning mogelijk. Het belangrijkste kenmerk van de industriële verpakking is het beschermen van het product. Daarom moet het worden afgestemd op het doel en de opslagomgeving. Het is belangrijk dat industriële verpakkingen aan alle of een van de volgende criteria voldoen:

  • Het moet sterk genoeg en duurzaam zijn om permanente belasting te weerstaan (zware kartonnen dozen op elkaar gestapeld)
  • Het dient het product te zekeren en, in geval van een val, te verlichten
  • Het dient voldoende afgedicht te zijn om te voorkomen dat vocht en lucht binnendringen
  • Het dient weerbestendig te zijn, om aantasting van de kwaliteit van het product te voorkomen
  • Het dient compact verpakt te zijn, omdat dat de klant verzekert dat er geen product is geopend voordat het de klant bereikt
  • Ons verpakte materiaal voldoet aan alle bovenstaande voorwaarden, waardoor klanten doorlopend tevreden zijn, hetgeen tot uiting komt in hun loyaliteit. Het is belangrijk voor een klant om te weten dat er in geval van laagwaardig verpakkingsmateriaal de uiteindelijke kosten kunnen zijn dan aan het begin wat meer te besteden voor goede kwaliteit.

Er dient volledige aan bovenstaande voorwaarden te worden voldaan, met name wanneer het verpakte product wordt blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden en langduriger wordt vervoerd. Daarom is het noodzakelijk om de juiste strategie te kiezen, die gericht is op lagere kosten en de veiligheid van verpakte producten. Hier zijn tien manieren om te besparen op industriële verpakkingen:

1. Evalueer de vereisten van elk product

Evalueer grondig de voorgeschreven verpakkingsvereisten die aan elk product worden toegeschreven en vergelijk ze vervolgens met uw huidige werkwijze (u kunt bijvoorbeeld vaststellen dat zowel plastic folie als dunner karton geschikt zijn voor het verpakken van een bepaald product) .2. Controleer of de verpakkingsdozen van de juiste afmeting zijn

2. Controleer of de verpakkingsdozen van de juiste afmeting zijn

Deskundigen zeggen dat het niet raadzaam is om meer dan 2 cm ruimte tussen het product en de verpakking te houden. Daarom is het beter om voor kleine dozen te kiezen, niet alleen vanwege de compactere verpakking, maar ook vanwege de lagere kosten van aankoop en verzending van producten. Verwijder overtollige lagen en labels

3. Verwijder overtollige lagen en labels

Elke laag karton, schuim, enz., die aan de verpakking wordt toegevoegd, verhoogt de kosten. Als het product echt sterke bescherming nodig heeft, overweeg dan om meer lichtere lagen te vervangen, voor een meer compacte en stevigere. Beperk ook het aantal labels, dus het wordt aanbevolen om er een aan de buitenkant van de doos en een aan de binnenkant te plakken.

4. Koop plastic of textiel/composiet riemen in grote hoeveelheden

Zoek uit welke leveranciers u korting bieden wanneer u ze koopt. Dit betekent niet altijd dat aankopen bij de grootste leveranciers worden gedaan. Het komt vaak voor dat kleine leveranciers van verpakkingsmateriaal, die goede relaties hebben opgebouwd met hun leveranciers, de mogelijkheid bieden van de grootste kortingen.

5. Lagere arbeidskosten

Het is altijd noodzakelijk om te streven naar verbetering van de efficiëntie. Dit kan worden bereikt door het stroomlijnen van processen, het onderhouden van gereedschappen en apparatuur, en bijscholing voor werknemers.

6. Hergebruik waar mogelijk

Door zorgvuldig te plannen kunnen veel verpakkingsmaterialen hergebruikt worden. In dit geval is het ook noodzakelijk om rekening te houden met het materiaal dat we samen met de grondstoffen ontvangen voor de vervaardiging van onze producten, en niet alleen met het materiaal dat met het product naar de klant gaat.

7.Automatic and semi-automatic strapping banding machines shop Onderhoud van gereedschappen en apparatuur

Implementeer een preventief onderhoudsprogramma voor verpakkingen, apparatuur en gereedschappen. Stel een monitoringschema op en stel een onderhouds- en documentatievolgsysteem in. U stelt procedures op voor het melden van problemen en mogelijke problemen. Het is ook van belang te investeren in de voorraad reserveonderdelen die u het vaakst nodig heeft.

8. Overweeg het systeem “Inkoop terugkoop” en “Gebruikt in plaats van nieuw”

Knap waar mogelijk oude apparatuur op of koop tweedehands. Dit soort keuze kan goed zijn als de apparatuur niet de kern vormt van het zakendoen. Het is het beste zelf te beoordelen of verpakkingsmateriaal het belangrijkste is voor het bedrijf en de kwaliteit van uw producten.

9. Let op prijswijzigingen

De prijzen van producten zoals rekfolie en staalstrips kunnen van maand tot maand sterk fluctueren. Als u geen aandacht besteedt aan dit soort prijsschommelingen, kunnen de kosten snel stijgen. Dit is ook een van de belangrijkste redenen een leverancier te gebruiken die u vertrouwt. De risico ‘s zijn dan lager.

10. Vind een leverancier die alles biedt wat u nodig heeft

Een betrouwbare, ervaren en professionele leverancier van verpakkingsmateriaal kan u veel geld besparen. Hij moet weten wat hij beschikbaar heeft en u adviseren over de keuze van zijn producten die aan uw behoeften voldoen. Het is goed om een dergelijke leverancier te kiezen, waarmee u van plan bent om deel te nemen voor een langere periode van tijd, omdat het beter uw bedrijf en uw behoeften ziet. Batterystrapping.com is een internationale leverancier en wij bieden alle benodigde gereedschappen en banden voor het verpakken.

Share this post


Productonderzoek

Om een offerte op te stellen hebben wij de volgende gegevens nodig. U ontvangt binnenkort een aanbieding voor het product in uw e-mail.