ABC van verpakking/omsnoering

ABC van verpakking/omsnoering

Basisprincipes van verpakken/vastbinden

Verpakking of anderszins bandkoppeling genoemd is een proces waarbij de band wordt gebruikt om het item aan een substraat te bevestigen, te stabiliseren of te versterken. Een band kan ook wel een inpakband worden genoemd. Verpakking is vooral populair in de productiesector.

Stalen omsnoering/verpakking

Stalen banden worden beschouwd als een van de oudste verpakkingen en hechtmaterialen die tegelijkertijd de hoogste treksterkte hebben. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en diktes, en ze verschillen in kwaliteit van elkaar. Ze worden voornamelijk gebruikt voor de zware economie, waar een hoge weerstand vereist is. Het oppervlak van de tape bestaat uit verf, verf of was en zink en was. De tape wax wordt gebruikt om de spanning beter te verdragen en om de tape in paren te gebruiken met bepaalde soorten spanners. Stalen strips worden verkocht op gewicht en niet op lengte omdat ze krimpen en uitzetten tijdens het productieproces.

Plastic PP strap 12 and 16mm for packing pallets low price high qualityPolypropyleen PP-band/verpakking

Polypropyleen is een zuinig materiaal dat is ontworpen voor middelzware hechting. Het is verkrijgbaar in verschillende breedtes, diktes en versies van polypropyleen. Een belangrijk kenmerk van deze tape, dat veel gebruikers niet kennen, is dat de polypropyleen banden na een uur 50% van de rekspanning verliezen en dat het spanningsverlies alleen wordt versneld door de temperatuur te verhogen. Een zorgvuldige kleurkeuze remt het afbraakproces van de tape bij een buitentemperatuur die er niet geschikt voor is.

Plastic PET strap 12mm, 16mm and 19mm for packing pallets cheapPolyester PET strapping/verpakking

Kunststof polyester en nylon zijn de krachtigste kunststofmaterialen voor de productie van strips en worden in veel industrieën gebruikt als het beste alternatief voor de stalen band. Polyester zorgt voor een uitstekende spanning voor stijve lasten. De soorten tape variëren voornamelijk door het doel waarvoor het wordt gebruikt. In het koude klimaat wordt gebruik gemaakt van een strook gebonden in een hete lijm die weerbestendig is.

Nylon

De nylon tape heeft de hoogste kracht van alle plastic strips, maar vanwege de hoge prijs wordt hij zelden gebruikt. In het verleden was dit erg populair, maar al snel werd het vervangen door een polyester tape. Het wordt het meest gebruikt in koude kamers, omdat het niet net als andere soorten plastic ligt.

Composietband/verpakking

Samengestelde tapes bevatten filamenten binnenin. In de industrie die zorgt voor bescherming van de lading, wordt het vaak “synthetisch staal” genoemd. Het is zeer slijtvast.

Stof

Geweven strips zijn verkrijgbaar in verschillende structuren, vooral met polyester en rayon. Omdat het inpaksysteem met dit type tape gebruik maakt van een bevestigingsmiddel, kan een dergelijk systeem nog meer stevigheid bieden dan een stalen stripverpakking. Doordat de stoffen banden licht en zacht zijn, zijn ze een veiliger alternatief voor staal.

Share this post


Productonderzoek

Om een offerte op te stellen hebben wij de volgende gegevens nodig. U ontvangt binnenkort een aanbieding voor het product in uw e-mail.