Alles wat u moet weten over polypropyleen (PP-band)

Alles wat u moet weten over polypropyleen (PP-band)

Alles wat u moet weten over polypropyleen (PP-band)

PP-band is een thermoplastische additiepolymeer, gemaakt van een combinatie van polypropyleen monomeren. Het wordt gebruikt voor diverse toepassingen, maar is vooral bruikbaar voor het verpakken van consumptiegoederen, kunststof onderdelen voor verschillende industrieën, waaronder de auto-industrie, enz. … Polypropyleen werd in 1951 ontdekt en de belangrijkste uitvinders waren Paul Hogan en Robert Banks. Polypropyleen is als materiaal razendsnel populair geworden. In de handel gebrachte productie begon drie jaar na de uitvinding. In 1957 groeide de populariteit, maar vandaag de dag is het een van de meest geproduceerde banden ter wereld.

Battery strapping tool TES set PP strap + dispenser + battery + chargerDe meest efficiënte manier van verpakken met PP polypropyleen band?

PP polypropyleen verpakking kan handmatig of automatisch zijn. PP-band wordt gebruikt voor het verpakken van dozen, pakketten en pallets. De meest efficiënte en snelste manier om dozen te verpakken is met behulp van automatische of semi-automatische machines, zoals bijvoorbeeld HIPO semi-automatische verpakkingsmachine. Dozen en pallets kunnen ook worden verpakt met een accubandgereedschap. Bovendien kunt u met het accubandgereedschap ook pallets inpakken, maar de snelste manier om pallets in te pakken kan zijn met een semi-automatische palletverpakkingsmachine, waarmee u de band onder de pallet kunt sturen en deze kunt verbinden (lassen) met behulp van een bandmachine. Dit kan bijvoorbeeld met onze COMBO palletbandmachine.

Wat zijn de eigenschappen van polypropyleen?

Het eerste belangrijke kenmerk is de chemische resistentie. Verdunde basen en zuren reageren niet gemakkelijk met polypropyleen, waardoor het een goede keuze is bij het verpakken van vloeistoffen zoals verschillende reinigingsmiddelen, EHBO-producten en andere. Het andere hoofdkenmerk is elasticiteit en tegelijkertijd taaiheid. Dit laatste is een technische term die wordt gedefinieerd als het vermogen van het materiaal om te vervormen zonder te breken. Als derde kenmerk wordt het behoud van de vorm beschouwd. Polypropyleen behoudt zijn vorm na torsie of buiging en is daardoor veel duurzamer dan andere massa ‘s. De vierde eigenschap is isolatie. Omdat het zeer elektriciteitbestendig is, is het zeer nuttig in alle elektronische componenten. De vijfde eigenschap is draagbaarheid. Hoewel polypropyleen transparant kan zijn, wordt het meestal niet in deze vorm geproduceerd. Deze functie kan worden gebruikt voor toepassingen waar lichttransmissie belangrijk is.

Waarom wordt polypropyleen zo vaak gebruikt?

Polypropyleen wordt meestal gebruikt in de industrie. Zijn unieke eigenschappen en de capaciteit om het aan verschillende productietechnieken aan te passen maken het een onschatbaar materiaal voor een brede variatie aan toepassingen. De andere eigenschap is dat het kan worden gebruikt als een plastic materiaal of als een vezel. In de moderne tijd heeft het veel oude materialen vervangen, vooral in de verpakkingsindustrie.

Welke soorten polypropyleen zijn bekend?

Er zijn twee hoofdtypen polypropyleen beschikbaar: homopolymeren en copolymeren. De copolymeren worden verder onderverdeeld in blokcopolymeren en willekeurige copolymeren. Elke categorie is beter voor sommige toepassingen dan andere. Polypropyleen wordt vaak het “staal” van de kunststofindustrie genoemd vanwege de verschillende manieren waarop het kan worden gewijzigd of aangepast om voor een bepaald doel te dienen. Dit wordt meestal bereikt door de invoering van specifieke additieven of door het op een zeer speciale manier te verwerken. Deze flexibiliteit is ook een van de essentiële kenmerken.

Share this post

Productonderzoek

Om een offerte op te stellen hebben wij de volgende gegevens nodig. U ontvangt binnenkort een aanbieding voor het product in uw e-mail.