Alles wat u moet weten over verpakkingen

Alles wat u moet weten over verpakkingen

Alles wat u moet weten over verpakking/omsnoering

Verpakkings- of omsnoeringsproducten zijn een van de meest gebruikte manieren om producten in de verpakkingsindustrie te combineren. Er zijn verschillende soorten verpakkingsmateriaal voor het verlijmen, wat het nuttigst is in omgevingen zoals:

  • het bevestigen van items aan pallets, kratten …
  • het zorgen voor gelijkmatig laden en verpakken van glas, hout en metalen onderdelen
  • het afsluiten van dozen en pakketten
  • de bewapening van houten dozen, kratten of dozen van andere stoffen
  • beveiligde items

Staal is het sterkst en heeft de hoogste treksterkte, daarom is de verpakking daarmee zeer betrouwbaar. Het is verkrijgbaar in verschillende breedtes en diktes, maar het varieert ook in kwaliteit. Staal wordt voornamelijk gebruikt voor het verpakken van producten die scherp en heet zijn. Wanneer u beslist welke band wordt gebruikt bij het verpakken van uw producten en u staal in gedachten hebt, vraag uzelf dan af:

  • Is de last zwaar en stabiel?
  • Zullen de producten lange afstanden afleggen?
  • Moeten ze worden in- en uitgeladen voordat ze worden uitgeladen

Als het antwoord op deze drie vragen bevestigend is, dan is de stalen of samengestelde of PET-riem de juiste keuze voor u.

Plastic strips zijn beter geschikt voor eenvoudiger ladingen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, lengtes en polymeren. Deze riemen bieden een grotere rek, maar hun nadeel is dat ze bij een overmatige belasting uit elkaar kunnen scheuren. Toch is het polyesterweefsel voor verpakkingen in veel industrieën het beste alternatief voor stalen banden. Polyester (PET) zorgt bijvoorbeeld voor een uitstekende spanning in de stijve belasting en tegelijkertijd slijt de tape zeer langzaam. Het is noodzakelijk om onderscheid te maken tussen plastic en polyester strips. Ondanks specifieke verschillen worden plastic riemen “poly-bindingen” genoemd. De volgende feiten zullen u leren om ze te onderscheiden. Het eerste is dat de polyester tape gladder is, het andere is dat deze hogere spanning kan weerstaan.

Aangezien verpakkingsproducten al vele jaren worden verpakt, is de verpakkingstape ook ontwikkeld met de gelijktijdige ontwikkeling van de verpakking. Er moet echter worden benadrukt dat de beste en meest gebruikte riemen stalen en plastic riemen zijn. Elk van hen heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is verstandig om te bepalen welke het beste bij uw behoeften past voordat u gaat verpakken. Het is moeilijker om te zeggen dat de een beter is dan de ander, omdat elk van hen zowel zijn voordelen als nadelen heeft. Hun kwaliteit kan ook van leverancier tot leverancier verschillen, dus het is een goed idee om alle kenmerken van de tape die ze aanbieden te kennen en deze te vergelijken met de lading en producten waarvoor de riem zal worden gebruikt voordat ze worden aangeschaft.

Share this post


Productonderzoek

Om een offerte op te stellen hebben wij de volgende gegevens nodig. U ontvangt binnenkort een aanbieding voor het product in uw e-mail.