Wat is het verschil tussen verpakken met kunststof en stalen band?

Packing with plastic and steel strap

Wat is het verschil tussen verpakken met kunststof en stalen band?

Verpakking met plastic band

Toen kunststof (PP) polypropyleen band en (PET) polyester band werden uitgevonden en gebruikt voor de verpakking, vervingen ze bijna volledig vervangen de stalen riem voor verpakkingen. In het bijzonder werd deze vervangen waar er geen alternatief was voor het verpakken met een stalen band. Met de ontwikkeling van kunststof strips zijn de mogelijkheden voor beter en efficiënter verpakken toegenomen. De verschillen tussen deze twee worden hieronder beschreven.

Battery strapping tool TES set PP strap + dispenser + battery + charger

Het essentiële verschil tussen stalen en plastic band

Rek is geen belangrijke eigenschap van de stalen strip. Daarentegen heeft de plastic band een grotere rek met een bepaald interval. Een belangrijk kenmerk van de plastic tape is zijn vermogen om terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm. Nadat we enige spanning hebben uitgeoefend, is de vraag in hoeverre de tape van de uitgerekte vorm terug kan keren naar zijn oorspronkelijke vorm?

Het laden van hout is een goed voorbeeld van de overgang van stalen naar plastic verpakkingen. Het is waar dat in dit geval de stalen band effectiever is, omdat hij een hogere, duurzamere kracht heeft om zwaardere ladingen te beveiligen, maar de plastic tape keert snel terug naar zijn oorspronkelijke vorm nadat hij eruit is getrokken. Om deze reden, die ook het belangrijkste verschil tussen de ene en de andere band vertegenwoordigt, zou de laatste band voor het bovenstaande voorbeeld effectiever zijn. Rekening houdend met de eigenschap van elasticiteit, is voor een lading zoals hout plastic band daarom beter geschikt voor verpakking. Het heeft namelijk een grotere mogelijkheid om de elasticiteit aan te passen dan een stalen strook, die zich kenmerkt door elasticiteit, maar die niet de mogelijkheid van extreme rek omvat of de terugkeer naar zijn originele vorm. Om het bovenstaande samen te vatten, is de stalen strip gevoeliger voor het afbreken en losraken bij het vervoer van goederen. In dit geval blijven de goederen onbeschermd. Het is waar dat stalen strips meer gewicht kunnen verdragen, maar in veel gevallen is de elasticiteit van de tape een belangrijkere factor dan de plastic band.

De overgang van staal naar plastic omsnoering

Verpakking met plastic banden heeft niet zo ‘n lange historische traditie als verpakkingen met staal. Met de ontwikkeling van technologie gaat deze transitie steeds sneller. Met het oog op de productie van modernere gereedschappen en de ontdekking van nieuwe verpakkingsopties zal de plastic band het staal dus in korte tijd volledig ontgroeien. De meeste toonaangevende fabrikanten erkennen dat de overgang van de ene band naar de andere tegenwoordig onvermijdelijk is.

Inzicht in rek-, spannings- en herstelmogelijkheden

Om de bovenstaande woorden te begrijpen, is het noodzakelijk om de voorwaarden voor het gebruik van de banden te begrijpen. De spanning van de tape wordt weergegeven wanneer we deze slepen of er een bepaalde druk op uitoefenen. Wanneer het tot een bepaald punt wordt uitgerekt, begint deze te verlengen en uit te rekken. Eenmaal uitgerekt, is de enige vraag of deze zal terugkeren naar zijn oorspronkelijke vorm. Het vermogen van de elasticiteit van de tape wordt weergegeven door het hoogst mogelijke uitzettingspunt, waarbij de band nog steeds kan herstellen en zijn vorm niet kan verliezen (dit wordt ook wel het werkgebied van de band genoemd, of anders gezegd het uithoudingsvermogen).

COMBO Pallet Semi-automatic Strapping Machine price PP strap 9-19mm

Meer informatie over het werkgebied van de kunststof PP- en PLASTIC PET-BAND

Het werkgebied van de band varieert aanzienlijk van strook tot strook. Het toont de beste prestaties bij het gebruik van een enkele band. Het toont het hoogste spanningspotentieel, waarbij de rek van de band maximaal is. Tegelijkertijd is de rek nog voldoende om de tape terug te brengen naar zijn oorspronkelijke vorm.

Meer informatie over het terugbrengen van de plastic PET- en PP-band naar zijn oorspronkelijke vorm (elasticiteit)

De mogelijkheid om terug te keren naar de oorspronkelijke vorm is voornamelijk afhankelijk van het materiaal waarvan de band is gemaakt, de spanning die erop wordt uitgeoefend en de duur van deze spanning. Als het een kortdurende spanning is, is de optie voor het herstellen van tape veel groter. Als de spanning voor een langere periode wordt toegepast, wordt de mogelijkheid om deze te herstellen naar de oorspronkelijke staat kleiner. Hier is een van de beste kandidaten (dat wil zeggen degenen die na langdurige spanning, het snelst de originele vorm terugkrijgen): een rechte plastic pockettape.

Share this post


Productonderzoek

Om een offerte op te stellen hebben wij de volgende gegevens nodig. U ontvangt binnenkort een aanbieding voor het product in uw e-mail.